Molbordets jordbærmarmelade

25. oktober 2012

Molbordet kan nu med stolthed præsentere sit første "rigtige" fælles produkt: En helt igennem lokal jordbærmarmelade, som er blevet til i et unikt samarbejde mellem flere af netværkets medlemmer!

 

Som de fleste måske husker, så var jordbærsæsonen i år rigtig god. Det væltede frem med jordbær, men sæsonen var også ret kort. Det betød en overflod af jordbær midt på sommeren, som vi dårligt nok kunne nå at spise. Dette er den egentlige baggrund for, at Molbordet nu kan præsentere sin helt egen jordbærmarmelade.

 

Jordbærrene kommer fra Trines Grønt i Auning, hvor de blev plukket i sommervarmen i juli og siden da har ligget på frost hos Superbest i Rønde, hvor købmand og formand for Molbordet; René Povlsen kunne se mulighederne i de mange søde bær. Vores madkunstner Jakob Vinkler fra SMAG i Ebeltoft, blev sat på opgaven med at lave en opskrift på en marmelade, som skulle slå benene væk under alle. Hos Woodshade Organics blev marmeladen kogt og pakket og den færdige marmelade står nu på hylderne hos Superbest i Rønde, Hos Walter i Ebeltoft, SMAG i Ebeltoft og Knebelgodt i Vrinners.

 

‐Vi er simpelthen så stolte af vores marmelade! Den smager sødt af sommer på Mols, fortæller Jakob Vinkler fra SMAG i Ebeltoft.


« Tilbage